Saturday, January 22, 2011

2011

Salam and greeting!!

Dah lama aku tak mencoret sepatah dua tulisan kat blog ni, Now dah masuk 2011.. Satu ape pun tak ade, huhu.. kesian sungguh kat blog aku ni, terabai dan serabai!! hahaha..

Sebenarnya, ikut mood jgak nak menggerakkan jari jemari kat sini, kadang2 tak tergerak langsung nak jenguk sini. Huhu, kesian sekali lagi.

Ehem ehem, nak cite sikit. Aku dah dapat pergi interview HSBC, alahamdulillah.. Walaupun baru interview, kire aku ni dah tersenarai jgak la, selama ni tak de plak interview company besar2 sebegini. 1st interview aritu kat subang, ade grammar test! Terkejut jgak aku, result?? Huhu.. tak payah cerita la, malu je.


                        ni gambar kat subang parade, sempat lagi jln2 tu.

Walaupun result ciput je masa grammar test tu, tapi aku dapat jugak pergi ke 2nd interview. Kali ni, kat Cyberjaya pulak, 29hb Januari. Sabtu. Hopefully, semua berjalan lancar la. Tapi satu je la weakness aku, susah nk speaking. Hoho..

Even BI SPM A1, but i can't speak well. Teringat pulak kata2 sir (cikgu BI) dlu. " If you got even A1 in your SPM, but you can't speak well in english, it's no meaning.."

Itulah aku!! toing toing toing, terkena atas batang hidung sendiri. Hahaha..

YA ALLAH, jika ini sememangnya rezeki aku, permudahkan urusanku. Dan jika sebaliknya, kurangkan rasa kecewa ini. Sesungguhnya ENGKAU maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambaMU. Amin..



                  sekadar hiasan ( tapi kene la dgn subjek ni)

2 comments:

♥CiK YaNNa♥ said...

tahniah Fiza! and sorry xdpt tolong byk....tp klu dh dpt 2nd intw biasanya 90% dpt 2..rmai org fail sbb slack kt grammar test 2 je....xsbr nk jmpa mu kt 'our company'..hehe

nurul afiza said...

huhu... tq yana, mu jn brharap sgt, aku tkut gok ni.. tp msti best kalo leh skali ngn mu kan..