Thursday, October 8, 2009

..:Bila Hati Dan Akal Contradict Each Other:..

Assalamualaikum...

Dah lama aku tak cakap soal hati dan perasaan dalam blog ni. Entahla..Tibe2 je mlm tadi aku teringatkan sesuatu.

"....Hati cakap, aku still lagi syg kat dia dan aku sanggup tunggu dia. Kenapa? Sebab dia pernah janji kat aku dia nak cari aku balik bila dia dah stabil nanti. Meaning, dia nak cari kerja dulu.."

"....But, akal kata. Jangan buat keputusan yang berisiko. Dia hanyalah manusia biasa. Yang tak lepas dari buat kesilapan. Siapa tahu, dia akan jumpa someone better than me nanti? Yup! Mungkin betul akal kata..."

Dalam masa yang sama...

"....Ada guy lain nak approach, aku serba salah. Perlu ke aku terima dia atau just let it go..."


Untuk sedapkan hati...Aku cakap, aku masih muda. Baru 21. Belajar pun tak lepas lagi. Tapi tengok kawan2 bahagia, cemburu tu ada. Adik aku sendiri yang muda setahun dari aku pun dah berpunya. What should i do?

.."YA ALLAH.. bantulah hambamu yang hina ini..."

2 comments:

YaNNa'87 said...

i think it's better just 4get abt dis 4 a while, just finish our study... 4 me, if we love him, we just pray 4 his success n his happiness, just huge him in our doa, n wish the best 4 our life... nothing 2 worry if he was meant 4 me rite??
dat's what i've learn and i've try 2 pratice it rite now... hope u do same thing as me.. hope u trust in doa, trust Allah, InsyaAllah, our God will help us...

ainulmardhiah said...

yana! thanks 4 ur advice...actually i do the same thing like u..But, sometimes emosi ni melebihi akal fikiran...yes, i trust Allah, dan aku pun yakin yang Dia telah sediakan yg terbaik utk aku..InsyaALLAH..
Tapi, besela..mcm aku kata tadi..bila emosi lebih ckit, mcm ni la jdinye..huhu
thank again..=p