Monday, October 12, 2009

..: Cameron Highland Yang Memabukkan + Purse Hilang...:

Ingatkan bila jalan2 di Cameron Highland, banyaklah kenangan manis yg di cipta. Rupe2 nye mak aiii...
1) Aku mabuk!
2) Purse aku+henset+atm kad+ic+kad metrik= HILANG!!

cerita 1st
Normal la kan, bile ade je peluang g makan angin, apelagi cepat je nak ikut. G Cameron Highland ni, kononnye nak tebus kekecewaan zaman2 dolu kala. 5 tahun dulu (2006=form 4) aku pernah la pergi Cameron ni. Ikut lawatan koperasi sekolah. Tapi yang sedihnya, tak macam g Cameron pun aku ni. Dalam bas, muntah2 dan hampir lembik. Nasib baik mak sedare aku (mok chek) ada sekali. Takdela aku sorang2 menanggung derita mabuk perjalanan ni. Tapi, kesianla kat die. Terpaksa tunggu aku dalam bas sedangkan yang lain sume keluar jalan2 amik gambar. Aku memang dah tak boleh buat ape. Lembik habisan. Kira redha jela apa2 nak jadi pun.

Ok, back to the basic. Weekend baru ni, aku pergi lagi sekali. Ingatkan boleh catat sejarah la. Yela kan, time pergi 2 aku langsung tak muntah. Pening2 je sikit. Tapi kire ok lagi. Sampai sana, siap brgmbar dengan hepinya. Ceria habisan! Banyak jugakla gmbar yg bermacam ragam. Kononnya nk wat kenangan la. Tapi, bila time nk balik 2, jalan pulak dh berliku liku. Malam gelap gelita, perut aku pun dh mula mual. Dan kepala start pening. So, apelagi. Dengan tenaga yg tggl separuh aku memuntahkan segala isi perut aku. Lembik! Rasa macam dah serik nk pegi sane.


Cerite 2nd

Still lagi scene di Cameron Highland. Sedang syok bergmbar, xsedar beg yg berisi purse, henset hilang!! Ni kire 1st time aku boleh tinggal mcm 2 je beg kesayangan aku 2. Dalam kete baru sedar yg beg 2 xde kat tgn. So, pusing balik cari beg 2. Tapi, confim2 la dh hilang kan. Dah xde rezeki aku aritu. Segala macam benda hilang. Duit, ic, kad metrik, atm kad n henset kesayangan aku sekali hilang. Dalam 2 ade la bedak compact yg xsmpai separuh pun gune, lipbalm, perfume yg bru je beli sehari sebelum 2. Kire mmg rezeki la sape2 yg jumpe. Redha jela aku ni. Uhuk2...

Tapi kan, aku xkisah sgt kalo nk amik duit 2, at least tggl la beg aku 2. Tapi x tau la kalo yg amik beg aku 2 nk gune mekap aku yg x seberape 2. Huhu..Oh ye, lupe... Dalam 2 ade lagi gmbr2 pasport kwn2. Harap2 xde ape2 la yg di buat kat gmbr 2. Sori ye kwn2, gmbr2 korang sume dh hilang. Maybe org asli Cameron yg amik kot. Hehe..




2 comments:

5zal said...

tu la lain kali berhati2.Tentu best org asli tu mkn kfc kt Brinchang.Purse n aksesori dia bg kt mak n kakak dia.kelasss gitu orang asli pakai bedak baru.hihihi.

ainulmardhiah said...

hahaha...dh la bedak, perfume sume 2 bru je bli...untung mereka..hehe